'Hou(t) me vast' is een hartverwarmende actie om kankerpatiënten en al wie er nood aan heeft HOUVAST te bieden.
 

HOU(T) ME VAST

'Hou(t) me vast' is een hartverwarmende actie om kankerpatiënten, hun naasten en al wie er nood aan heeft HOUVAST te bieden.

Iedereen heeft het wel eens moeilijk. Zeker in bizarre tijden. Een beetje houvast kan dan wonderen doen. Geef wat houvast aan iemand die je liefhebt of gewoon aan jezelf. Een 'hou(t)vastje' gemaakt van hout. Want hoe vaak zeggen we niet 'hout vasthouden'. Een geschenk met een hart en een ziel. Voor iedereen aan wie een 'hou(t)vastje' wordt opgedragen, loopt Johan een kilometer. De eerste 1000 km in de vorm van letters. Samen vormen die een boodschap in het landschap. Ontdek er alles over in het boek HOU(T) ME VAST.

Met een hou(t)vastje of een boek steun je bovendien projecten die kankerpatiënten houvast bieden. Reken op een leveringstermijn van ongeveer een week.

Hoe deze actie verder verloopt, ontdek je op Facebook en op www.delangetocht.be.  

Een actie van Johan Swinnen samen met Den Ateljee en 37 graden

Johan Swinnen,

kankeronderzoeker, papa van een zoon met kanker en loper

JOHAN SWINNEN is kankeronderzoeker en papa van Pieter, bij wie kanker werd vastgesteld toen hij 13 was. Pieter overleefde en uit pure dankbaarheid liep Johan in 2017 van Leuven naar Compostela, 2300 km in 33 dagen. Hij nam brieven mee van en voor meer dan 800 kankerpatiënten ('Post voor Compostela') en bracht daarmee een boodschap van HOOP. In 2019 liep Johan van Leuven naar Rome, 2000 km in 25 dagen en creëerde hij zo aan de hand van 2000 beeldjes een groot symbool van VERBONDENHEID, 'Beeldje bij beeldje'. Met de nieuwe actie 'Hou(t) me vast' probeert hij HOUVAST te bieden aan wie het nodig heeft.

DEN ATELJEE is een dagcentrum waar straffe mensen met een beperking (waaronder Pieter) werken en ten volle functioneren in de maatschappij. Zij maken de hou(t)vastjes, één voor één met de hand. Met veel toewijding en zorg.

37 GRADEN is een sociale coöperatieve die op warme wijze bedenkers, makers, kopers en schenkers verbindt. Design voor de ziel. Met een focus op de talenten van de makers.

Contacteer ons

Volg ons op sociale media